Bedrukte dozen
Het bedrukken van uw dozen zorgt voor een nette uitstraling en meer naamsbekendheid.

Het beste effect krijgt u bij een witte doos, maar bedrukken op bruin is geen probleem. Als moderne onderneming hecht u veel waarde aan de kwaliteit van uw product. Hierbij spelen de kwaliteit en uitstraling van uw bedrukte dozen een belangrijke rol. Immers, deze verpakking dient uw product goed te beschermen om de kwaliteit te waarborgen en de presentatie te geven die uw product verdient. Uw eigen naam en logo in de juiste kleurstelling op uw verpakking is hierbij onmisbaar.

Druktechnieken
Dozen kunnen in principe worden bedrukt met drie technieken. Digitaal Printen, Flexodruk en offsetdruk. Wij kunnen vanaf één- tot full colour bedrukken. De keuze voor één van de technieken hangt af van aantallen, kwaliteitswensen, formaat en kleurgebruik.

Digitaal drukken is sterk in opkomst, mede omdat de kwaliteit en de snelheid steeds hoger wordt. Er zijn diverse digitale printtechnieken in de markt maar doorgaans betreft het inktjet. Door het lage opstarttarief (geen drukvorm/cliché nodig) kunnen we juist bij kleine aantallen een lagere prijs bieden. Een ander voordeel is dat er in full-color gedrukt kan worden. Doorgaans wordt er direct op de doos geprint.

Offsetdruk bestaat over het algemeen uit een dunne aluminium plaat waarop fotografisch een beeld is aangebracht. Om een afdruk te krijgen van deze offsetplaat moet deze eerst vochtig worden gemaakt. Alle niet-beelddelen nemen dit vocht aan. Daarna wordt de vettige inkt aangebracht. Aangezien de natte niet-beelddelen de inkt afstoten, wordt deze alleen op de beelddelen aangenomen. De inkt wordt nu op een rubberdoek gedrukt en dan drukt dit rubberdoek het beeld op het papier. Voor de productie van golfkartondozen wordt meestal eerst alleen de toplaag gedrukt. Deze wordt dan later samengevoegd (gecacheerd) met het karton. Karton met een dikte tot 0,8 mm zal doorgaans rechtsteeks door de offsetdrukpers gaan waarna het gestanst en tot een doos gemaakt wordt. Kwalitatief is offset de beste optie. Door de hogere opstartkosten is de kostprijs per stuk meestal pas interessant bij grotere aantallen. Met offsetdruk kan zowel in full color als in PMS kleuren gedrukt worden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Trustpilot
Copyright 2024 Packaging 2.0 Powered by Lightspeed
iDEAL Bank transfer Invoice MasterCard Visa Visa Electron Maestro American Express Giropay Bancontact
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »