Internationale code voor verzend verpakkingen

 

Internationale code voor verzend verpakkingen

De huidige code is opgesteld door de FEFCO. De code kan ook worden gebruikt voor bestellingen en specificaties en de ESBO met het doel om te worden gebruikt door verzendverpakkingen. Omslachtige definities van golfkartonnen dozen en wijzigingen en toevoegingen kunnen alleen door de FEFCO-verpakkingsconstructies worden aangebracht via eenvoudig, internationaal of ESBO. vervang geldige symbolen, die over het algemeen begrijpelijk zijn, ongeacht taalkundige en andere moeilijkheden.

 

Symbolen gebruikt voor tekeningen en computersystemen

Symbolen gebruikt voor tekeningen en computersystemen

 

De modellen die in deze gids zijn weergegeven worden altijd van uit de binnen maat van de doos bekeken.

 


Afmetingen van de dozen

 

Tenzij anders aangegeven, is de term Afmetingen de binnen afmetingen gedefinieerd in mm vermeld:Lengte (L) x breedte (B) x hoogte (H)

Lengte (L) = de langere afmeting aan de openingzijde.

Breedte (B) = de kortere afmeting aan de openingzijde.

Hoogte (H) = de afstand tussen de bovenrand aan de opening en de onderkant.

De maten L, B, H staan ​​in elke beschrijving,

Behuizingsconstructie gespecificeerd. Op sommige modellen de numerieke waarde van B kan de numerieke waarde zijn van Overtrof L

De afmetingen zijn onder gestandaardiseerde klimatologische omstandigheden bij de vlakke snede uit het midden van de vouwlijn rekening houdend met de dikte van het verpakkingsmateriaal.

In het geval van dekking of slip-on dozen, de hoogte (h) van de bovenste deel (deksel) als vierde maat achter een Schuine streep aangeven:355 x 205 x 120/40 mm(L) (B) (H) (h)

Voor dozen met overlappende buitenzijde Schuifhuls is de lengte of het gebied van de Overlap (0) als vierde maat:355 x 205 x 120/40 mm(L) (B) (H) (0)

 

Afmeting van een Golfkartonnenplaat

 

De afmeting van een golfkartonnenplaat is als deze niet verder bewerkt is:

 

1e dimensie x 2e dimensie1e dimensie = langs de lijmlijnen2e dimensie = over de lijmlijnen

 

Gewijzigde versies Bepaalde soorten dozen zijn mogelijk. Modificaties van ontwerpen, handelen, het ishet is niet nodig om een ​​nieuw type te maken. inIn dit geval is het nummer van het basistype een getaldoor de eerste te worden aangevuld met een lengtelijnis gescheiden: 0201-2.Bepaalde versies kunnen uniek zijnCreaties van individuele fabrikanten handelen.

 

varianten Verschillende soorten dozen kunnen varianten hebben zonder de noodzaak om een nieuwe te makenIn dit geval is het noodzakelijk om het basisnummer toe te voegen van het type een achtervoegsel gescheiden door een streepje.Voorbeeld: 0201-2.Een variant kan specifiek zijn voor een fabrikant.

 

Combinaties van de soorten dozen De getoonde typen constructies zijn de basis typen voor kartonnen dozen. Als de eindverpakking een combinatie van twee of drie basismodellen is.voorbeeld met betrekking tot de opstelling van de flappen itkan ook als volgt worden gedefinieerd:Bovenste kleppen, zoals 0204, bodemkleppen als 0215. Dit model kan ook worden gedefinieerd als 0204/0215(Bovenste kleppen / bodemkleppen).

Productiemodellen en -verbindingen

 De plannen van de ontwikkelingen van de verschillendemodellen die in deze code worden weergegeven, mogelijk nodig hebbenmodificaties, afhankelijk van het productiebordverkozen.Sommige modellen hebben productiekoppelingengelijmd, geniet of gelijmd met tape. Een bordgelijmd of geniet kan zowel een verlengstuk zijn van dekort paneel zo lang.De voorbeelden laten zien hoe deze moeten worden aangegevenin een vliegtuig:

 

Voorbeeld voor alle typen

 

Handmatige of automatische montage Elk model bevat een van de volgende indicaties: M - handmatige montage normaalA - automatische montage normaalM / A - de assembly kan handmatig of automatisch zijnM + A - een combinatie van beide is vereist Deze richtlijnen worden gegeven op basis van de methoden die momenteel gebruikt wordt en met het doel om te bevorderen informatie voor het trainingspersoneel en gebruikers.Een deel van de handmatige verpakking kan ook automatisch worden verzegeld (bijv. 0216 of 0712)

 

 

 

Beschrijving van de basismodelgroepen *

 

De begrippen doos, verpakking en verpakking zijn in de context van deze beschrijvingen uitwisselbaar.

 

Algemene overwegingen

 

Houd er rekening mee dat sommige van de modellen vanvak in de code onder een specifiek nummerze kunnen ook worden ingedeeld in andere groepen modellenbasic.

 

01 - Commerciële rollen en platen

 

02 - vakken met sleuven

 

Sleufvormige vakken: bestaat in principe uit een stuk met gewrichten gemaakt gelijmd, genaaid of vast met tape en bovenste en onderste flappen. Is verzonden uitgespreid in een plano, klaar voor gebruik en ze sluiten af met de bovenste en onderste flappen.

 


03 Telescopische dozen

 

Telescopische dozen: vervaardigd met meer dan één stuk, ze worden gekenmerkt door een deksel en / of bodem die op het lichaam van de dozen schuift.

 

04 - Vouwdozen en trays

 

Vouwdozen en trays: zijn over het algemeen een single stuk golfkarton. De onderkant van de doos is gevouwen om twee of alle zijwanden en het deksel te vormen. Sluitelementen, handgrepen, kunnen in het ontwerp worden verwerkt weergave panelen, etc.

 

05 - Schuifdozen

 

Schuifdozen: bestaan uit verschillende stukken binnenbekledingen en hoezen die verschuiven in verschillende richtingen één binnen een andere. Deze groep omvat ook buitenafdekkingen voor andere dozen.

 

06 - Boxen van het stijve type

 

Vaste type dozen: gevormd door twee afzonderlijke stukken, voor de uiteinden en een lichaam; ze vereisen een nietje of een andere soortgelijke operatie voordat ze kunnen worden gebruikt.07 - Kant-en-klare dozen

 

Kant-en-klare verlijmde dozen, in principe gevormd in één stuk, plat geleverd en klaar voor gebruik na een eenvoudige montage.

 

09 - Binneninrichting

 

Interieur conditioners: als voeringen, versterkingen, kluisjes, binnenruimtes, of ze passen in een doosmodel of als losse onderdelen. Het aantal delen van de getoonde binnenconditioners zijn willekeurig en kan overeenkomstig worden verhoogd of verlaagd met de behoeften.

 

 

 

 

 

 

Sluiting van de dozen

 

Een correcte en effectieve sluiting van de dozen is zo belangrijk als zijn eigen vervaardiging. Alle volgende sluitmethoden zijn mogelijk, zowel individueel als gecombineerd:

 

  • lijmen
  • koude of warme tape
  • zelfassemblage
  • nieten

 

Sluiten door middel van tape

 

Het kan worden gedaan volgens de voorbeelden die hier onder zijn tonen.

 

 

 

Nieten sluiting

 

Het kan worden gedaan volgens de voorbeelden die hier onder zijn tonen

 

 

Codering van conditioners binnenland

 

Het volgende assortiment interieurconditioners wordt aangepast aan het aantal gebruikte panelen, in elke combinatie van vormen (voor computersystemen).

 

 

Fefco 0100

    Commerciële rollen en platen

 

 Fefco 0200

 

   Vouwdozen:ze bestaan in principe uit een stuk met gelijmde naden, geniete of vastzitten met tape en bovenste en onderste flappen.

   Ze worden plano verzonden, klaar voor gebruik en sluit met behulp van de bovenste flappen en lager.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fefco 0300

 

Telescopische dozen: bestaande uit meer dan één stuk en gekenmerkt door een deksel en / of een bodem afzonderlijke uitglijden op de behuizing van de doos.

  

 

 

 

 

 

Fefco 0400

 

Wikkelverpakkingen en trays en bestaan uit èèn deel.

Deze verpakkingen worden plano en ongesloten geleverd.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fefco 0500

 

schuif/huls verpakkingen.

Deze verpakkingen worden plano en gesloten of ongesloten geleverd.

Bestaan uit verschillende stukken van binnenvoering en hoezen die verschuiven in verschillende richtingen één binnen een andere.

Deze groep omvat ook buitenafdekkingen voor andere dozen.

 

 

 

 

 

Fefco 0600

 

Paneelverpakkingen.

meestal bestaat uit twee zijpanelen en een centraal gedeelte, de vloer en deco vormen.

Deze vakken kunnen als bereide blanco's worden afgeleverd en zijn dan Verbonden door de consument door nieten.

 

 

 

 

 

 Fefco 0700

 

Autolock verpakkingen.

Dozen zijn uit één stuk, opvouwbaar

Dozen geleverd en samengevouwen eenvoudig in te stellen klaar voor gebruik.

De dozen kunnen met een opvouwbare bodem (Gevouwen onderdoos) of met diagonale buiging (opzetdoos) uitgerust zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fefco 0900

 

Interieurdelen dienen vaak voor afscheiding of extra bescherming voor het te verpakken product.

Deze interieurs worden plano geleverd.

 

 

 

 

 

 

 

PUBLISHED BY FEFCO Avenue Louise 250 Belgium www.fefco.org

ESBO

Door ICCA, de Internationale Federatie van Wellkiste-fabrikanten, wereldwijd erkend.  

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Trustpilot
Copyright 2024 Packaging 2.0 Powered by Lightspeed
iDEAL Bank transfer Invoice MasterCard Visa Visa Electron Maestro American Express Giropay Bancontact
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »